Jägare vådaskjuten i ansiktet

Jylland(JJ) I helgen vådasköts en jägare på norra Jylland. Det var en annan jägare som avlossade skott mot ett rådjur, då träffades mannen av hagel både på överkroppen och i ansiktet.

Mannen uppges inte ha fått några allvarliga skador, men han togs till sjukhus. Totalt var det omkring 25 personer som deltog i jakten. Jägaren sköt mot ett rådjur som kom mot honom.
 
– Problemet var bara att 75 meter längre bort satt en annan jägare väl dold. Han träffades av några hagel som hade passerat förbi rådjuret, säger Karsten Højrup Kristensen, vakthavande befäl vid polisen på Nordjylland, till Ekstrabladet.

Mannen som sköt är misstänkt för brott mot jaktlagen.
Det här rapporterar Expressen/Kvällsposten som hänvisar till Ekstrabladet som källa.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser