Jägare trakasserad av vargaktivister!

Vargaktivister har under helgen trakasserat flera jägare i Värmland.

I Östmark kom hot via telefonsamtal efter att jägare varit med i tv-inslag. I Digerberget fick flera hälsningen ”Rädda en varg, skjut en jägare” fastklistrad på bilrutan.

Leif Antonsson, rovdjursansvarig på Jägarnas Riksförbund väst, sektion norr, är en av de som hotats. Under fredagskvällen fick han flera samtal från dolt nummer.

– Det var någon som frågade vad jag höll på med och kom in på vargjakten. Han mumlade något och sa att jag skulle bli anmäld till Ystadspolisen för olaga jakt, säger Leif Antonsson som fick flera samtal från dolt nummer utan att svara.

– Det kändes väldigt hotfullt och man tänker på vad som kommer att hända här näst. Vi håller oss ju till lagens råmärke, säger han till Värmlands Folkblad. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser