Jägare svårt skadad av vildsvin

Den skadade vildssgalten attackerade och eftersöksjägaren hann inte reagera förrän grisen var över honom. Mannen vårdas på Centralsjukhuset i Kristianstad för sina skador.

Det var under en jakt på Agusa vilthägn, som en man i 50-årsåldern skulle leta upp ett skadeskjutet vildsvin. Plötsligt anföll djuret och mannen hade ingen chans att värja sig mot det uppretade djuret.  
– Baksidan på låren slets upp, och han hade bettskador på vader och armar, säger Sven Jacobsson, till Ystads Allehanda  
Under jakten fanns det även en skytt i ett utkikstorn som lyckades skjuta vildsvinet.  Den skadade mannen hade stora sår på benen, på armen och på handen och när ambulansen anlände fick brandmännen bära mannen på bår genom terrängen. Mannen var vid medvetande, men hade förlorat mycket blod.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser