Jägare svårt skadad av vildsvin

Den skadade vildssgalten attackerade och eftersöksjägaren hann inte reagera förrän grisen var över honom. Mannen vårdas på Centralsjukhuset i Kristianstad för sina skador.

Det var under en jakt på Agusa vilthägn, som en man i 50-årsåldern skulle leta upp ett skadeskjutet vildsvin. Plötsligt anföll djuret och mannen hade ingen chans att värja sig mot det uppretade djuret.  
– Baksidan på låren slets upp, och han hade bettskador på vader och armar, säger Sven Jacobsson, till Ystads Allehanda  
Under jakten fanns det även en skytt i ett utkikstorn som lyckades skjuta vildsvinet.  Den skadade mannen hade stora sår på benen, på armen och på handen och när ambulansen anlände fick brandmännen bära mannen på bår genom terrängen. Mannen var vid medvetande, men hade förlorat mycket blod.

13 kommentarer

 • skitprat
  Du pratar som vanligt en massa skit.
  Har du ingen skam i kroppen Lola.
  Mannen är ju svårt skadad, tänk dej mer för innan du skickar in något på denna sida.

 • lägg av
  lola nu får du komma ner på jorden..Även i hägn måste de skjutas av djur.. Tänk dig för vad du skriver för helvete fattar du..

 • Tagga ner själva!
  Jag fattar precis vad jag skriver till skillnad från er småkillar!

  Ger man sig in i leken får man leken tåla, bör vara tänkvärt för er tjockisar som inte orkar jaga på ett normalt vis.

  Ni tycker alltså att det är fairplay att jaga djur i bur… På tal om skam i kroppen…

 • Hål i huvudet?
  Har under lång tid läst vad Lola skriver och min fråga är om inte Jaktjournalen borde införa ett ”Lola-filter”?

  Lola verkar inte ha mer i huvudet än en ouppblåst badboll.

 • jaga i bur
  Ja du vet inte mycket förstår jag.
  Vi får väl förlåta dig i det fallet.
  Nu jagar man ju inte i en bur….
  Det som jag klantar dig Lola för är att det handlar om en person som ligger svårt skadad på sjukhus och kämpar för sitt liv.
  Lär artikeln bättre och tänk efter någon sekund…

 • Synd
  Jag tycker faktiskt synd om Lola.För om du hänger på en sida med jägare och ogillar oss så,så har du nog inga vänner.mvh Ajja.

 • Även den bästa har hål i huvudet.
  Ok, erkänner mig ensam och psyksjuk…:)
  På ett vilkor!
  Jag vill ha ett erkännande av er coolingar som tycker det är tufft och manligt att jaga i hägn… (Heheheee!!!)
  Skriv era namn och en bekräftelse från era jaktpolare (om ni har några:)som också tycker det är fairplay att jaga i hägn.

 • synd om eftersökskillen
  men för övrigt kan jag för en gångs skull till viss del hålla med Lola,personligen tycker jag att alla vilthägn borde förbjudas inkl djurparker.

 • På tal om hägnjakt
  Jag kan tala om för dig lola att jaga i hägn kan vara betydligt svårare än ute i det fria, då grisarna lärt sig att det blir jakt. Har själv jagat flera gånger i hägn och vet att det kan vara ytterst svårt.
  Sen är jakterna Agusa vilthägn ordnar en utbildningsjakt för blivande vildsvinsjägare för att man ska börja jaga gris under ordnade former!!

 • fruntimmer
  fruntimmer skall icke vara med å kommentera eller jaga när dom inte begriper något , håll er hemma i köket

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser