Jägare som nästan träffade sjuårig flicka åtalas inte

VÄSTERBOTTEN(JJ). Den jägare som var nära att träffa en sjuårig flicka i huvudet med ett skott åtalas inte. Den förundersökning som startades har lagts ned.

Det var under älgjakten som ett skott träffade en minibuss som stod på en busshålsplats efter E45. I bussen satt flickan och i förarsätet hennes mor.
Det kom fram att en jägare i ett närliggande område hade avlossat ett skott.

Föräldrarna till flickan har sänt in en begäran om överprövning av beslutet. 
– Vi hade förväntat oss att det på ett eller annat sätt hade gjorts en bedömning att jägaren har gjort fel, att man som jägare inte får handla på det här sättet, säger flickans mamma till Västerbottens-Kuriren. 

AKTUELLT

Joggare tog skydd i bil undan Stockholmsvargen

Stockholm (JJ) En joggare kände sig på måndagseftermiddagen tvingad att ta skydd i en bil när han fick närkontakt med en av Stockholmsvargarna. – Jag hade blivit skiträdd, säger Mats Tapper som filmade vargen och äger bilen där joggaren tog skydd.

Peter fällde drömtjur

Gäddede (JJ) En riktigt stor älgtjur har fällts i nordvästra Jämtland. – Jag har skjutit en guldtjur tidigare, men det här hornet är större, säger skytten Peter Hallberg.

Diza räddade Britt-Marie när älgkon gick till attack

Främmestad (JJ) Britt-Marie Anderssons jämthundstik Diza räddade livet på henne när en arg älgko i fredags gick till anfall. Älgen låg på Britt-Marie och stampade med klövarna när Diza kom till undsättning.  – Jag har aldrig varit så nära döden, säger Britt-Marie i Jaktjournalens webbradio.

IF krävde att Antons döda hund skulle grävas upp

Karlskrona (JJ) Anton Nilsson fick sin jakthund Steffe ihjälkörd av en bil. Hunden begravdes men två veckor senare krävde försäkringsbolaget IF att kroppen skulle grävas upp. – Det var först när jag berättade att jag kontaktat bland annat en journalist som bolaget gjorde en helomvändning och nu ska betala ut ersättning, berättar Anton Nilsson.

Jämthundstiken Lulu födde jättekull

Tostared (JJ) Fredrik och Annika Gustafsson trodde inte sina ögon. När jämthundstiken Lulu fött sju valpar såg hon fortfarande jättestor ut. Det slutade med närmast osannolika 17 valpar. – En dog efter två dygn men 16 stycken är vid liv, berättar Fredrik Gustafsson.

Annonser