Jägare som kört onykter får tillbaka vapnen

VÄXJÖ(JJ). En jägare som dömts för grovt rattfylleri i år fick sina vapen omhändertagna av polisen, nu kommer han att få tillbaka sina vapen. Detta beslutade kammarrätten under förra veckan.

Mannen fastnade i en nykterhetskontroll i april i år. Han dömdes senare till en månads fängelse för grovt rattfylleri. Dessutom omhändertog polisen hans vapen.
Jägaren överklagade polisens beslut till förvaltningsrätten – där kom man dock fram till samma slutsats som polisen gjort.

Men kammarrätten gav däremot jägaren rätt och har upphävt polisens beslut, bland annat med hänvisning till att han tidigare är ostraffad. 
Det här rapporterar Smålandsposten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser