Jägare som kört onykter får tillbaka vapnen

VÄXJÖ(JJ). En jägare som dömts för grovt rattfylleri i år fick sina vapen omhändertagna av polisen, nu kommer han att få tillbaka sina vapen. Detta beslutade kammarrätten under förra veckan.

Mannen fastnade i en nykterhetskontroll i april i år. Han dömdes senare till en månads fängelse för grovt rattfylleri. Dessutom omhändertog polisen hans vapen.
Jägaren överklagade polisens beslut till förvaltningsrätten – där kom man dock fram till samma slutsats som polisen gjort.

Men kammarrätten gav däremot jägaren rätt och har upphävt polisens beslut, bland annat med hänvisning till att han tidigare är ostraffad. 
Det här rapporterar Smålandsposten.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser