Jägare skottskadad

Leksand (JJ) En jägare skottskadades under rävjakt på Dragsängarna i Leksand. - En olyckshändelse, säger jaktledaren Åke Sunesson, till Dalarnas tidning.

Olyckan inträffade när åtta jägare i Häradsbygden skulle jaga räv på Dragsängarna mellan älven och riksvägen.
Två hundförare var på väg mot ett rävgryt från var sitt håll, när räven kom ut. En jägare höjde hagelgeväret och sköt. Den andre jägaren träffades av två hagel, ett i läppen och ett i låret.
Jägaren fördes till akuten och befinner sig helt utom fara.
Bristande kommunikation anges som orsak till olyckshändelsen som anmälts till polisen.
Räven klarade sig oskadd.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser