Jägare sköt varg

Uddevalla (JJ) En jägare sköt i helgen en varg vid Stora Hallesjön på Kroppefjäll i Färgelanda. Mannen sköt när han upptäckte fem vargar som stod kring hans rivna jakthund.

Det var under jakt med hund som jägaren hörde vad han uppfattade som ett hundslagsmål. När han kom närmare upptäckte han fem vargar som stod kring hans jakthund som ännu var i livet.
Tre av vargarna försvann när jägaren närmade sig, men två stannande kvar. Mannen sköt då en av vargarna för att försöka rädda sin hund. Senare visade det sig att hunden var så svårt skadad att jägaren tvingades avliva sin hund.
Förundersökning har inletts och mannen är misstänkt för jaktbrott. Polisen har beslagtagit mannens vapen och vargen ska föras till Naturhistoriska riksmuseet för undersökning.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser