Jägare sköt sig i handen

När en jägare i Högryd utanför Ulricehamn skulle lasta in sitt vapen i bilen råkade han skjuta sig själv i handen. Mannen fördes med helikopter till Sahlgrenska.

Av okänd anledning råkade mannen skjuta sig själv i handen när han skulle lasta in sitt vapen i bilen. Han kunde själv ringa SOS Alarm och berätta om sitt tillstånd.  
Mannen fördes till Sahlgrenska universitetssjukhuset med ambulanshelikopter, där man senare kunde konstatera att mannen har en skada i handen som betraktas som mycket allvarlig. Mannen är i 70-årsåldern och hemmahörande i Ulricehamnstrakten.
– Det var ett olyckfall och det finns inga misstankar om brott, säger Jan Strannegård, polisens presstalesman till Göteborgs Posten.

9 kommentarer

 • Självklart!
  Självklart Nicke!

  Vi jägare skyller allt vi kan på vargen det vet väl du så klok som du verkar vara.

  Detta var ironi vilket du förmodligen inte begrep.

 • Hmm
  5 kap 4 § Vapenlagen: Den som skickar eller transporterar ett skjutvapen eller ammunition skall vidta betryggande åtgärder för att förhindra att någon obehörig kommer åt vapnet eller ammunitionen. Vapnet skall vara oladdat och, om det lämpligen kan ske, isärtaget och nerpackat. Lag (2000:147).

  Varför var vapnet laddat då han skulle lasta in vapnet i bilen?

 • Patron ur!!
  Så enkelt att han skulle göra patron ur innan han lade vapnet i fodral för inpackning i fordonet!
  Bässerviser

 • Vådaskott pga Varg
  Dom har även haft varg i Polishuset i Karlstad två gånger på kort tid.

 • Nicke
  Helt klart… Det är ju kul att du tar jägare på allvar. Men det är helt OK, jag kan heller inte förstå allt som kommer kring…

 • :(
  Dom ska fan inte ha vapen om dom inte vet att man ska göra pattron UR när man lämnar pass lr stället man vaktar på! Samma sak är det men blinda gamlingar som har körkort!

 • Patron ur?
  Måste vara ett mycket intressant sätt att göra patron ur på om man lyckas skjuta sig i handen samtidigt. Den akrobatiken hade jag velat se…

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser