Jägare sköt golfare

Ystad (JJ) En 30-årig sjöfågeljägare stod åtalad för att ha skjutit två hagelskott och träffat två kvinnliga golfare.

Mannen jagade änder cirka 100 meter från fyrans utslagsplats på Nybostrands golfbana. 30-åringen sköt två skott mot en flygande and och haglen träffade ena kvinnan i högre underben och den andra kvinnan fick en liten rispa i handen.
Händelsen inträffade i oktober 2005. Kvinnorna krävde ett skadestånd på 13 241 kronor för vållande av kroppskada, sveda och värk samt kränkning och läkarbesök.
Tingsrätten i Ystad faststlår att 30-åringen agerat oaktsamt men att de båda kvinnornas skador är så ringa att åtalet ogillas. 30-åringen frikändes.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser