Jägare sköt fel björn

Strömsund (JJ) Under eftersöksarbetet med att spåra den björn som i helgen attackerat och bitit en älgjägare sköts fel björn. Nu är en person anmäld för grovt jaktbrott.

Händelsen inträffade i går eftermiddag vid Gåxsjö i Jämtland. Eftersöksjägare hade kallats in för att spåra upp björnhonan som i lördags attackerade en älgjägare.

Enligt Östersundsposten tog Polisen efter attacken beslut om skyddsjakt och eftersöksjägare har under helgen spårat i området. Vid halvtretiden i går eftermiddag meddelades att en björn skjutits, men det visade sig vara en annan björn än den som attackerat älgjägaren.

Personen som sköt björnen ska dessutom inte ha haft något med det direkta eftersöksarbetet att göra och har nu anmälts för grovt jaktbrott.

Spårningsarbetet efter björnhonan fortsätter i dag. Den attackerade älgjägaren hann avlossa två skott. Ett varningsskott och ett skott mot björnen.

Läs också tidigare notiser från händelsen.

17/11 Skadad älgjägare mår relativt bra
16/11 Björnattack mot jägare

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser