Jägare sköt fel björn

Strömsund (JJ) Under eftersöksarbetet med att spåra den björn som i helgen attackerat och bitit en älgjägare sköts fel björn. Nu är en person anmäld för grovt jaktbrott.

Händelsen inträffade i går eftermiddag vid Gåxsjö i Jämtland. Eftersöksjägare hade kallats in för att spåra upp björnhonan som i lördags attackerade en älgjägare.

Enligt Östersundsposten tog Polisen efter attacken beslut om skyddsjakt och eftersöksjägare har under helgen spårat i området. Vid halvtretiden i går eftermiddag meddelades att en björn skjutits, men det visade sig vara en annan björn än den som attackerat älgjägaren.

Personen som sköt björnen ska dessutom inte ha haft något med det direkta eftersöksarbetet att göra och har nu anmälts för grovt jaktbrott.

Spårningsarbetet efter björnhonan fortsätter i dag. Den attackerade älgjägaren hann avlossa två skott. Ett varningsskott och ett skott mot björnen.

Läs också tidigare notiser från händelsen.

17/11 Skadad älgjägare mår relativt bra
16/11 Björnattack mot jägare

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser