Jägare sköt björnhona med ungar

ÄLVSROS (JJ). En jägare sköt i dag på morgonen en björnhona som hade ungar i följe i Älvsros, två mil öster om Sveg, rapporterar Östersunds-Posten. Åklagaren ska nu ta beslut om jägaren ska åtalas för jaktbrott eller inte.

Jägaren uppmärksammade aldrig att honan hade följe av två ungar. Håkan Andersson vid Svegpolisen förklarar att det kan röra sig om ett jaktbrott men att det är upp till åklagaren att ta ställning till.

Det finns inga uppgifter om hur stora ungarna är och inget eftersök har gjorts på dem. Beslut har kommit från länsstyrelsen i Jämtland att de inte ska avlivas. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser