Jägare sköt attackerande björn

Jämtland (JJ) En jägare tvingades på lördagsmorgonen skjuta en björn som gick till attack.

Händelsen ska ha inträffat nordväst om Klövsjö i Bergs kommun, skriver Expressen.

”Björnen ska ha skjutits i samband med att den attackerat en jägare. Jägaren oskadd. Polis är på plats för utredningsåtgärder. Ärendet kommer därefter att överlämnas till miljöåklagare vid åklagarkammaren i Östersund för vidare bedömning”, skriver polisen på sin hemsida.

– Det är ju älgjakt som pågår, sannolikheten i Jämtlands län är ju stor, att man stöter på björn, säger Ruona Burman, chef på naturvårdsenheten hos länsstyrelsen i Jämtland, till Expressen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser