Jägare sköt attackerande björn

Jämtland (JJ) En jägare tvingades på lördagsmorgonen skjuta en björn som gick till attack.

Händelsen ska ha inträffat nordväst om Klövsjö i Bergs kommun, skriver Expressen.

”Björnen ska ha skjutits i samband med att den attackerat en jägare. Jägaren oskadd. Polis är på plats för utredningsåtgärder. Ärendet kommer därefter att överlämnas till miljöåklagare vid åklagarkammaren i Östersund för vidare bedömning”, skriver polisen på sin hemsida.

– Det är ju älgjakt som pågår, sannolikheten i Jämtlands län är ju stor, att man stöter på björn, säger Ruona Burman, chef på naturvårdsenheten hos länsstyrelsen i Jämtland, till Expressen.

AKTUELLT

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser