Jägare skjuten i foten

En jägare från Sollefteå kommun skottskades i foten i samband med jakt i går.

En man i Sollefteå kommun vådasköt sig i foten under tisdagens älgjakt.

Olyckan skedde i skogarna kring Näsåker och deltidskåren på orten ryckte vid lunchtid ut för att hjälpa ambulanspersonalen bära ut mannen ur skogen.

Han fördes sedan till Sollefteå sjukhus med ambulans.

Skadans omfattning och hur olyckan gått till är oklar.

1 kommentar

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser