Jägare ska stoppa vildsvinen

Stockholm (JJ) Jägarförbundet i Stockholms län uppmanar alla jägare i att öka jakttrycket på vildsvin i områdena Haninge och Tyresö.

Den milda vintern har medfört att många vildsvinskultingar har fötts på våren och försommaren. Ovanligt många kultingar har observerats.

Detta sammantaget med de rapporter om lokala störningar gör att Jaktförbundet uppmanar alla jägare att vara aktiva i sin jakt på jordbruksmark, nära bebyggelse och på övriga områden där vildsvinen inte är önskvärda, skriver SVT ABC.

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser