Jägare ska stoppa vildsvinen

Stockholm (JJ) Jägarförbundet i Stockholms län uppmanar alla jägare i att öka jakttrycket på vildsvin i områdena Haninge och Tyresö.

Den milda vintern har medfört att många vildsvinskultingar har fötts på våren och försommaren. Ovanligt många kultingar har observerats.

Detta sammantaget med de rapporter om lokala störningar gör att Jaktförbundet uppmanar alla jägare att vara aktiva i sin jakt på jordbruksmark, nära bebyggelse och på övriga områden där vildsvinen inte är önskvärda, skriver SVT ABC.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser