Jägare ska skjuta störande fåglar

Sjöbo(JJ) Viltvårdare ska skjuta svartfågel i Sjöbo. Jakten ska ske vid Törnedalsgatan där det varit problem med fåglarna.

Det är kommunen som tagit beslut om att fåglarna ska skjutas.

Genom en enkät som kommunen gjort framgick det att många efter den aktuella gatan påpekat problemet med fåglarna.
Det handlar om både avföring från fåglarna och ljudet från dem.

Kommunen har alltså lyssnat på kritiken och två viltvårdare ska jaga fåglar kring Grimstoftabäcken.
Jakten på råkor får pågå mellan den 16-28 februari.
Det här rapporterar Skånska Dagbladet.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser