Jägare ryckte ut för att flytta bäver

Sandviken(JJ) Jägare ryckte ut för att flytta en bäver som gick runt på Madeleine Holms gård i Jädraås. När de kom till platsen var dock bävern redan borta.

Hon fick se på bävern under fredag morgon. Någon rädsla visade inte bävern men den var skadad.
– Jag såg att svansen var blodig, den måste ha skrapats i gruset på vägen. Det är tre kilometer till sjön, så den måste ha gått långt, säger Madeleine Holm till Gefle Dagblad/gd.se.

Hon kontaktade jägare som skulle hjälpa till att flytta bävern till sjön, när de kom var djuret borta. Jägaren Andreas Koppars, från Ivartjärns jaktlag, säger till Gefle Dagblad/gd.se att han spårade först till fots och därefter med en hund – utan att få tag på djuret.

Han uppgav också att det eventuellt skulle göras ett nytt försök att få tag på djuret, eftersom den var skadad.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser