Jägare räddade livet på älg!

Tjappsåive (JJ) Tio jägare ställde upp och räddade livet på en älgko som gått ned sig i en myr under älgjakten!

Älgkon hade varit uppvaktad av en älghund från ett angränsande jaktag under hela dagen. Till sist gick älgkon ned sig i en myr. Endast huvudet stack upp när jägarna anlände till platsen.
Jaktlaget blåste av jakten, ställde undan studsarna och började den besvärliga bärgningen med hjälp av rep.
När jägarna fått upp kon ur myren stod den en stund helt stilla innan det åter gick ned sig i myren och jägarna tvingades börja om från början.
Tills sist var kon på fast mark och kunde lämna den farliga platsen.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser