Jägare polisanmäler jägare för bytesstöld

Sollerön (JJ) Två grupper jägare som jagade rådjur på Sollerön har hamnat i tvist om ett fällt rådjur. Det ena jaktlaget har polisanmält det andra jaktlaget för stöld. - De tog rådjuret mot vår vilja, säger skytten. - De sköt för vår hund, säger en av de anmälda jägarna.

Båda jaktlagen jagade med hund och båda jaktlagen anser att det var deras hund som drev rådjuret som sköts. Skytten hävdar i polisanmälan att deras hund kom fram till rådjuren, men att en jägare från det andra laget anlände och började passa rågeten. Jägarna som sköt rådjuret hävdar att det är deras rådjur eftersom det blev fällt efter drev av deras hund.

6 kommentarer

 • Barnsligt!
  Rådjuret tillfaller väl skytten inte hundägaren! Tjafsa om ett rådjur är bra barnsligt!

 • Hahahaha
  Det var ju det dumaste jag har hört. Låter ju som smågrabbarna hemma som bråkar om vem som fick störst tårtbit.

 • Bytet
  Bytet till markägaren. Alla andra är bara gäster, hundägare, skytt etc. Konstiga jägare. Vart ligger stället?

 • Marken
  Gissar att marken ingår i ett viltvårdsområde. Då kan flera grupper jägare vara ute samtidigt. Viltet ska givetvis tillfalla skytten. Hur ska man annars kunna hålla isär om det är flera hundar inblandade?

 • sollerön
  sollerön är en ö i siljan som är ett viltvårdsområde då gäller inte det där om mark ägare…… latjo att man inte kan dela eller bara skita i det … sollerön vimmlar ju för i #”¤%&/ av rådjur såg 9 rå på en 3 ha åker på bockjakten.

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser