Jägare nära brinna inne i övertänd jaktstuga

– Vi hoppade ut genom fönstren, säger Stefan Holmin, en av fyra jägare som var nära att brinna inne i en övertänd jaktstuga, i trakterna av Norderåsen, Jämtland.

Jaktkojan tog eld och de fyra jägarna som fanns inne i kojan fick snabbt fly ur det brinnande infernot.
– Alla fick hoppa ut genom fönstret, säger Stefan Holmin, till Länstidningen i Östersund.
Måndagens älgjakt i skogarna kring Norderåsen, någon mil norr om Glissjöberg, var avslutad och jägarna skulle rengöra grillen efter avslutad måltid.

Men när murikkagrillen av någon anledning tog eld så råkade man olyckligtvis ta fel vätska när man skulle släcka den lilla branden.

Istället blev det en väldig fart på elden som till slut blev explosionsartad.

– Det gick fruktansvärt fort, man kunde inte tro att det var sant, säger Stefan Holmin som tillsammans med sina tre andra jaktkamrater fick hoppa ut genom ett fönster i kojan för att rädda sina liv samtidigt som elden spred sig.

– Tack och lov gick det bra, fortsätter Stefan som liksom de övriga klarade sig utan allvarliga skador, trots att jaktstugan brann ned till grunden.

Räddningstjänsten kom till platsen relativt snabbt men de kunde inte göra något för att hindra eldförloppet.

Trots händelsen blir det fortsatt jakt för Stefan Holmin.

– Det finns ju några älgar kvar att skjuta, säger han avslutningsvis.

1 kommentar


  • ”råkade man olyckligtvis ta fel vätska”

    Ja vattendunken kan ju vara svår att urskilja från de andra dunkarna.

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser