Jägare nära brinna inne i övertänd jaktstuga

– Vi hoppade ut genom fönstren, säger Stefan Holmin, en av fyra jägare som var nära att brinna inne i en övertänd jaktstuga, i trakterna av Norderåsen, Jämtland.

Jaktkojan tog eld och de fyra jägarna som fanns inne i kojan fick snabbt fly ur det brinnande infernot.
– Alla fick hoppa ut genom fönstret, säger Stefan Holmin, till Länstidningen i Östersund.
Måndagens älgjakt i skogarna kring Norderåsen, någon mil norr om Glissjöberg, var avslutad och jägarna skulle rengöra grillen efter avslutad måltid.

Men när murikkagrillen av någon anledning tog eld så råkade man olyckligtvis ta fel vätska när man skulle släcka den lilla branden.

Istället blev det en väldig fart på elden som till slut blev explosionsartad.

– Det gick fruktansvärt fort, man kunde inte tro att det var sant, säger Stefan Holmin som tillsammans med sina tre andra jaktkamrater fick hoppa ut genom ett fönster i kojan för att rädda sina liv samtidigt som elden spred sig.

– Tack och lov gick det bra, fortsätter Stefan som liksom de övriga klarade sig utan allvarliga skador, trots att jaktstugan brann ned till grunden.

Räddningstjänsten kom till platsen relativt snabbt men de kunde inte göra något för att hindra eldförloppet.

Trots händelsen blir det fortsatt jakt för Stefan Holmin.

– Det finns ju några älgar kvar att skjuta, säger han avslutningsvis.

AKTUELLT

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser