Jägare mordhotad igen!

Återigen har extremvärnarsidan P-T-P hängt ut TV-profilen och yrkesjägaren Thomas Ekberg med hårskors över en bild på honom.

Yrkesjägaren Thomas Ekberg är än en gång mordhotad.
 
 
-Detta bottnar i någon snedvriden bild av att vi jägare skulle vara djurhatare. Ingenting är längre från sanningen, säger Thomas Ekberg i en kommentar.

-Det visar också att vissa inom värnarleden är beredda att ta till vilka metoder som helst när argumenten börjar ta slut gällande vargfrågorna, fortsätter han.
 
Sannolikt är det en eller ett par djupt störda individer som står bakom sidan. På hemsidan listar man också namn och adresser till jägare och uppmanar till våld mot dem som man anser vara ”varghatare”. Man uppmanar också till att förstöra egendom och på andra sätt störa jakten.
 
Förmodligen är det Thomas Ekberg engagemang inom Svenljungagruppen som kämpar för en klok vargpolitik som gjort att man fokuserat just på honom.
 
Thomas, som också är aktuell med TV-programmet Jaktlust som inom kort har premiär i TV4 Sport menar att detta sannolikt också kan vara ett försök till hot mot honom innan premiären av programmet. 

Händelsen är polisanmäld och rubriceras som mordhot.

AKTUELLT

Debatt: Länsstyrelsens kraschlandning

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsen har i vinter avlyst jaktområdet G2c inom Girjas sameby från 5 februari till 15 april. (Området är cirka fyra mil långt och omfattar cirka 27 000 hektar). Motiveringen, att ge renarna betesro, innebär att vinterjakten på ripa, främst fjällripa, förbjuds, skriver Kjell Brännström mångårig medarbetare på Jaktjournalen och engagerad småviltsjägare i Norrbotten.

Ekberg drabbad av första vargarna i Östergötland

Östergötland (JJ) Östergötland har fått sitt första vargrevir i modern tid. En av de drabbade är yrkesjägaren Thomas Ekberg och han är inte glad. – Det känns frustrerande, framförallt att få ett vargrevir så här långt söderut, säger Ekberg i Jaktjournalens webbradio.

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser