Jägare missnöjd med älgtilldelning

Åtvidaberg (JJ) En jägare som arrenderar jakten på ett område i Åtvidabergs kommun har överklagat den minskade tilldelningen av älg i år.Området har tilldelats en vuxen älg på 1 950 hektar.

”Detta är helt oacceptabelt och vi förväntar oss ett helt annat gensvar”, skriver jägaren. I överklagandet till länsstyrelsen menar jägaren att inventeringen av älgbeståndet är bristfällig.

Under 2014 gjorde Skogsstyrelsen en betesskadeinventering på området, vilket visade sig finnas fog för enligt jägaren. Annars har inte flyginventering förekommit sedan 2010. Spillinventering har inte förekommit regelbundet, enligt jägaren är det tveksamt om det någonsin gjorts.

”Tilldelningen är satt på allt för svaga grunder, utan relevanta inventeringsunderlag”, skriver jägaren i överklagandet. Enligt jägaren är det ingen skillnad på älgbeståndet i år i jämförelse med tidigare år, jägaren vill snarare öka tilldelningen än att minska den. Problemen med betesskador kvarstår, det är både jägaren som arrendator och markägaren överens om, skriver Östgöta Correspondenten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser