Jägare körde bil rattfull – mister vapenlicensen

SÄFFLE(JJ). En jägare som kört bil rattfull mister sin vapenlicens - det står klart sedan kammarräten beslutat att dra in licensen för mannen.

Jägaren åkte fast för rattfylla förra sommaren. Polisen följde efter bilen då man missänkte rattfylla, då backade mannen ner i ett dike och försökte springa ifrån polisen.

Polisen fattade ett beslut om att mannens vapencliens skulle drag in. Jägaren överklagade dock och fick rätt i förvaltningsrätten.

Men kammarrätten har nu alltså beslutat att dra in hans vapenlicens.
I domen framhålls att omständigheterna kring brottet är allvarliga, detta gör att jägaren inte uppfyller de krav på laglydnad, omdöme och pålitlighet som ställs på en person som ska inneha vapen.
Det här rapporterar Värmlands Folkblad.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Annonser