Jägare jagades av vildsvin!

HALLAND (JJ). En jägare fick ta skydd i ett träd från en vildsvinssugga som gick till attack. De två jägarna skulle skrämma den oskygga vildsvinssuggan. Båda jägarnas jakthundar skadades vid händelsen.

Det var efter att boende i området ringt som de två hundförarna åkte till Släp, strax utanför Kungsbacka. Suggan hade gått omkring i villaträdgårdarna.

Meningen var att de båda jägarna, samt några medlemmar från jaktlaget, skulle skrämma bort suggan genom att skjuta en kulting. Men suggan gick till motvärn.

– Hon jagade då den ena hunden och sprang rakt över den så den fick en tur i sidan, sedan sprang hon rakt mot min jaktkamrat.  Han sköt ett varningsskott framför henne i backen, men hon fortsatte och han fick hoppa upp i ett träd.

– Suggan var ganska rejäl, 110 kilo, säger Ingvar Johansson till Norra Halland.se.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser