Jägare jagades av vildsvin!

HALLAND (JJ). En jägare fick ta skydd i ett träd från en vildsvinssugga som gick till attack. De två jägarna skulle skrämma den oskygga vildsvinssuggan. Båda jägarnas jakthundar skadades vid händelsen.

Det var efter att boende i området ringt som de två hundförarna åkte till Släp, strax utanför Kungsbacka. Suggan hade gått omkring i villaträdgårdarna.

Meningen var att de båda jägarna, samt några medlemmar från jaktlaget, skulle skrämma bort suggan genom att skjuta en kulting. Men suggan gick till motvärn.

– Hon jagade då den ena hunden och sprang rakt över den så den fick en tur i sidan, sedan sprang hon rakt mot min jaktkamrat.  Han sköt ett varningsskott framför henne i backen, men hon fortsatte och han fick hoppa upp i ett träd.

– Suggan var ganska rejäl, 110 kilo, säger Ingvar Johansson till Norra Halland.se.

AKTUELLT

Jägare måste få sälja vildsvinskött

– Jägare måste få möjlighet att sälja vildsvinkött direkt till konsumenter och företag, säger Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson och LRF:s ordförande Palle Borgström.

Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Annonser