Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Robin Brännemo har dragit igång en jägarinsamlingsbössa i just nu pågående Musikhjälpen. Foto: Privat.

Musikhjälpen är ett återkommande event där Radiohjälpen, Sveriges Radio och SVT samarbetar för att samla in pengar till välgörenhet. I år uppmärksammas den fruktansvärda situation barn utsätts för runt om i världen, när de säljs som sexslavar. Temat är ”Barn är inte till salu”.

Robin Brännemo från Stockholm, som är både småbarnsförälder och jägare tycker temat för årets insamling är extremt viktigt.

– Det är ju helt vansinnigt att sånt här kan förkomma och det var en självklarhet att skänka pengar till arbetet mot barnsexhandel, säger han.

Robin har därför startat den digitala insamlingsbössan ”Jägare mot barnsexhandel”. Nu är denna insamling uppe i över 100 000 kronor.

– Helt fantastiskt. Närmare 1 000 personer har skänkt pengar till den här insamlingsbössan.

Robin har marknadsfört insamlingen på sociala medier och de jägargrupper som finns där.

En av programledarna i Musikhjälpen, Kalle Zackari Wahlström är också jägare så förhoppningen finns att han hjälper till att sporra den svenska jägarkåren.

– Jag hoppas att han pushar jägarna att skänka pengar. Det är inte mycket att lägga pengar motsvarande en ask hagelskott, säger Robin.

Klicka här för att komma till insamlingsbössan>>

111 000 kronor hade skänkts vid lunchtid i dag.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Annonser