Jägare i Lettland vill skjuta fler vargar

Lettland(JJ) Jägarna i Lettland vill skjuta fler vargar. Detta trots att kvoten nyligen ökat till 250 vargar. –Det borde inte finnas någon över gräns för avskjutning. Det går inte att utrota vargen helt, säger Stefans Spridzans, jägare och jaktledare, till SVT Gävledala.

Trots en relativt hög avskjutning i Lettland ökar stammen snabbt genom invandring och nya vargvalpar.

Även om jägarna fortfarande är missnöjda med jaktkvoten så är acceptansen för varg relativt hög, en orsak kan vara att vargjakten som pågår under en större del av året. 

Den som skjuter en varg illegalt får böter och förlorar vapnet. Dessutom får personen inte någon vapenlicens igen.
Det här rapporterar SVT Gävledala.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser