Jägare friad från misstanke om jaktbrott

KALMAR(JJ). En äldre man har friats av Kalmar tingsrätt från misstanke om jaktbrott. Mannen misstänktes för att ha satt ut vildsvinsfällor.

En jaktexpert som vittnat i tingsrätten menade att fällorna bara skulle vara olagliga om de hade gillrats. 
När polisen fann de tre fällorna var två gillrade. 

Kalmar tingsrätt menar att utredningen som gjorts inte var tillräcklig för att styrka att det är mannen som gillrat fällorna. 

Mannen som var åtalad har sagt att han placerat ut fällonrna med foder, men bara för att locka djuren dit tills han skulle få de godkända fällor som han beställt och väntade på. 
Han sade dock att han inte hade gillrat någon av fällorna.
Det här rapporterar Oskarshamns-Tidningen på nätet.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser