Uppdaterad: Jägare försvunnen i Västerbotten

Västerbotten (JJ) En hundförare i 70-årsåldern är försvunnen öster om Vilhelmina. Mannen anmäldes saknad på lördagen och har ännu på söndagskvällen inte kommit till rätta.

Jägaren anmäldes saknad på lördagskvällen har inte påträffats ännu. Karta: Hitta.se

Uppdaterad: I dag på eftermiddagen meddelade polisen att mannen är hittad död. Troligen har han avlidit av någon sjukdom. Det finns ingen misstanke om brott.

Västerbottens Folkblad berättar att mannens jaktkompisar kontaktade polisen vid 20.30-tiden på lördagen. Då hade man haft kontakt med mannen sista gången vid 15-tiden.

En sökinsats inleddes i Marbäcksränna öster om Vilhelmina och utökades på söndagen med sökande mellan Bäsksjö och Risbäck.

Enligt Västerbottens-Kuriren återvände mannens hund  på lördagen och har tagits om hand av jaktkompisarna.

Poliser, fjällräddare och hemvärnet deltar i insatsen med fyrhjulingar och helikoptrar. Totalt är ett 50-tal personer involverade i letandet och en sambandscentral har upprättats i en skolbyggnad i Bäsksjö.

Terrängen i området beskrivs som svår.

– Signalement på personen är att han är i 70-års åldern, kraftig och cirka 180 centimeter, han var klädd i mörka kläder – militär eller jaktkläder. Han är van vid skog och mark och har god kondition, säger polisens insatschef, Malin Eriksson, till Västerbottens Folkblad.

Jaktjournalen talar med polisens ledningscentral vid 19-tiden på söndagskvällen och då är mannen fortfarande försvunnen.

AKTUELLT

Ellinge Game Fair lockar jägarna

Eslöv (JJ) I slutet av augusti blir det premiär för Ellinge Game Fair på Ellinge Slott strax utanför Eslöv. I samarbete med Jaktgrossisterna kommer besökarna att kunna ta del av årets utrustningsnyheter. Jaktjournalen har utsetts till officiell mässtidning och kommer självklart också att finnas på plats.

Så ska Sverige spöa Norge i första NM för ledhundar

Nora (JJ) I månadsskiftet augusti-september avgörs det första nordiska mästerskapet för ledhundar. – Taktiken är träning och åter träning, säger norabon Tomas Lager, som leder det svenska landslaget i tävlingarna, i Jaktjournalens webbradio.

Projekt vill lyfta viltköttet

Töreboda (JJ) Det nystartade projektet ”Rätt vilt till rätt kund” vill främja en så kort viltvarukedja från skog till matbord som möjligt. Med information och utbildning vill projektledare Per Åke Jern lyfta fram viltköttet som en råvara som kan erbjudas på både privata och offentliga menyer.

Debatt: Allt mindre trovärdigt att varg inte planterats ut

De norska akademikerna Øyvind Øverli och Torstein Steine finner det allt mindre trovärdigt att planerna på utplantering av varg i Sverige aldrig genomförts. Det skriver Øverli och Steine i den här debattartikeln, som först publicerades av norska sajten Forskning.no

Annonser