Uppdaterad: Jägare försvunnen i Västerbotten

Västerbotten (JJ) En hundförare i 70-årsåldern är försvunnen öster om Vilhelmina. Mannen anmäldes saknad på lördagen och har ännu på söndagskvällen inte kommit till rätta.

Jägaren anmäldes saknad på lördagskvällen har inte påträffats ännu. Karta: Hitta.se

Uppdaterad: I dag på eftermiddagen meddelade polisen att mannen är hittad död. Troligen har han avlidit av någon sjukdom. Det finns ingen misstanke om brott.

Västerbottens Folkblad berättar att mannens jaktkompisar kontaktade polisen vid 20.30-tiden på lördagen. Då hade man haft kontakt med mannen sista gången vid 15-tiden.

En sökinsats inleddes i Marbäcksränna öster om Vilhelmina och utökades på söndagen med sökande mellan Bäsksjö och Risbäck.

Enligt Västerbottens-Kuriren återvände mannens hund  på lördagen och har tagits om hand av jaktkompisarna.

Poliser, fjällräddare och hemvärnet deltar i insatsen med fyrhjulingar och helikoptrar. Totalt är ett 50-tal personer involverade i letandet och en sambandscentral har upprättats i en skolbyggnad i Bäsksjö.

Terrängen i området beskrivs som svår.

– Signalement på personen är att han är i 70-års åldern, kraftig och cirka 180 centimeter, han var klädd i mörka kläder – militär eller jaktkläder. Han är van vid skog och mark och har god kondition, säger polisens insatschef, Malin Eriksson, till Västerbottens Folkblad.

Jaktjournalen talar med polisens ledningscentral vid 19-tiden på söndagskvällen och då är mannen fortfarande försvunnen.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser