Jägare fick rätt mot polisen

Halland (JJ) En jägare i södra Halland drabbades förra året av inbrott där hans jaktvapen stals. Inte nog med att han drabbades av inbrott. När polisen gjorde sin brottsplatsundersökning beslutade man att dra in mannens vapenlicenser.

Jägaren hade sina vapen inlåsta i ett vapenskåp, men tjuvarna lyckades efter att har sökt igenom huset hitta reservnyckeln. Jägaren överklagade polisens beslut till länsrätten som gav mannen rätt. Länsrätten går på mannens linje och anser att det inte är möjligt att gömma en nyckel så väl att tjuvarna aldrig skulle hitta den.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser