Jägare fick dagsböter

Örelljunga (JJ) Fyra män som släpade en skjuten älg från grannens mark har dömts till dagsböter för jaktbrott.

De fyra jägarna hjälptes åt i mitten av oktober 2009 åt att släpa en älg från ett markområde i Örkelljungaskogarna där det inte hade jakträtt. De fyra männen kom att åtalas för jaktbrott.
Samtliga medger att de släpade älgen från det angränsande jaktområdet men säger att de inte kände till att älgen avlivades på annans jaktområde. Tingsrätten anser att jägarna ska hålla reda på vilka jaktområdesgränser som gäller.
Tre av de fyra männen döms till 50 dagsböter medan den fjärde – som sköt älgen och anses ha varit mest drivande – döms till 80 dagsböter.
Inklusive rättegångskostnader kostar jakten varje jägare mellan 25 000 och 40 000 kronor.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser