Jägare fälld för jaktbrott

HÄRJEDALEN(JJ). Östersunds tingsrätt har fällt en jägare i 40-årsåldern för jaktbrott. Mannen döms för att ha skjutit en björnhona med unge.

Björnjakten ägde rum år 2008 och mannen var ute med en jaktkamrat i Härjedalen.
Mannen sköt mot en björn på cirka 40 meters håll. Då björnen inte ramlade efter mannens skott så sköt jaktkamraten igen mot björnen. Därefter ska ännu ett skott ha avlossat.
Efteråt såg jägarna att det var en björnhona och en björnunge som hade fällts.

Efter händelsen så blev båda jägarna åtalade för grovt jaktbrott, alternativt jaktbrott. 
En oenig tingsrätt har dock bara fällt mannen för jaktbrott, han dömdes till villkorlig dom och dagsböter. 
Den dömde jägaren är hemmahörande i mellansverige och han har en hög position i Svenska Jägareförbundet.
Det här rapporterar SVT Jämtlandsnytt.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Annonser