Jägare efterlyser viltstängsel

Piteå (JJ) Göran Överhems jaktlag har på kort tid fått ta hand om fyra älgar efter bilolyckor på E4 vid Öjebyn. Trots det vägrar Trafikverket att sätta upp viltstängsel längs den korta sträcka där det fattas.

– Det är ren snålhet av Trafikverket, de måste börja agera innan det sker en dödsolycka, säger Göran Överhem från Öjebyn.
– Jag har varit älgjägare i 30 år och det har aldrig skett så mycket älgolyckor som nu. Det är småpengar för Trafikverket att sätta upp ett stängsel, men som vid en olycka kan bli stora summor, säger Göran Överhem. På Trafikverket har de inga planer på viltstängsel längs den olycksdrabbade sträckan.
– Vi gör inte mycket investeringar i viltstängsel just nu, det är framför allt mitträcken vi prioriterar, säger Anders Lundström, samhällsplanerare vid Trafikverket.
– Brist i kassan är också en anledning varför det inte är en angelägen fråga. Några viltstängsel räddar inga människoliv, det är en trygghetsfråga, säger Anders Lundström, till Piteå Tidningen.

AKTUELLT

Ruona Burman går till Naturskyddsföreningen

Stockholm (JJ) Chefen för länsstyrelsens naturvårdsenhet i Jämtland, Ruona Burman, har fått nytt jobb – på Naturskyddsföreningen. Nu ska hon jobba med natur- och miljöfrågor och det samiska urfolkets rättigheter.

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Annonser