Jägare efterlyser viltstängsel

Piteå (JJ) Göran Överhems jaktlag har på kort tid fått ta hand om fyra älgar efter bilolyckor på E4 vid Öjebyn. Trots det vägrar Trafikverket att sätta upp viltstängsel längs den korta sträcka där det fattas.

– Det är ren snålhet av Trafikverket, de måste börja agera innan det sker en dödsolycka, säger Göran Överhem från Öjebyn.
– Jag har varit älgjägare i 30 år och det har aldrig skett så mycket älgolyckor som nu. Det är småpengar för Trafikverket att sätta upp ett stängsel, men som vid en olycka kan bli stora summor, säger Göran Överhem. På Trafikverket har de inga planer på viltstängsel längs den olycksdrabbade sträckan.
– Vi gör inte mycket investeringar i viltstängsel just nu, det är framför allt mitträcken vi prioriterar, säger Anders Lundström, samhällsplanerare vid Trafikverket.
– Brist i kassan är också en anledning varför det inte är en angelägen fråga. Några viltstängsel räddar inga människoliv, det är en trygghetsfråga, säger Anders Lundström, till Piteå Tidningen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser