Jägare brännskadades

Gopshus (JJ) En jägare i 50-årsåldern brännskadades när han skulle göra upp eld i en jaktstuga. Mannen fick lindriga brännskador men jaktstugan totalförstördes.

Det var när mannen skulle göra upp eld i jaktstugans kamin som han hällde fotogen över veden. Lågorna flammade upp och det tog eld i jägarens kläder. Under tiden som mannen släckte elden i sina kläder tog elden fäste i stugan och han fick rädda sig ut ur den övertända jaktstugan.  Räddningstjänsten släkte elden och mannen fick transporteras i ambulans till Mora lasarett för vård av sina brännskador. Jägarens hund innebrändes i stugan som totalförstördes.

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser