Jägare brännskadades

Gopshus (JJ) En jägare i 50-årsåldern brännskadades när han skulle göra upp eld i en jaktstuga. Mannen fick lindriga brännskador men jaktstugan totalförstördes.

Det var när mannen skulle göra upp eld i jaktstugans kamin som han hällde fotogen över veden. Lågorna flammade upp och det tog eld i jägarens kläder. Under tiden som mannen släckte elden i sina kläder tog elden fäste i stugan och han fick rädda sig ut ur den övertända jaktstugan.  Räddningstjänsten släkte elden och mannen fick transporteras i ambulans till Mora lasarett för vård av sina brännskador. Jägarens hund innebrändes i stugan som totalförstördes.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser