Jägare brännskadad

När brasan i gjutjärnsspisen inte vill ta sig hällde mannen på fotogren. Varvid en mindre explosion uppstod i jaktstugan.

Olyckan inträffade vid Fageråsen, i närheten av Gophus, Dalarna. Den 50-årige mannen var tillsammans med sin hund i jaktstugan och skulle försöka få eld i stugans gjutjärnsspis. Med en dunk fotogen försökte han få fart på brasan, men mannens kläder fattade eld i samband med att fotogendunken exploderade. Mannen lyckades dock släcka elden på sina kläder, men samtidigt fick den fäste i stugan. Räddningstjänsten kom till platsen och släckte elden. Mannen fördes till Mora lasarett för vård av lättare brännskador. Resterna av mannens jakthund påträffades senare i brandresterna. Jaktstugan totalförstördes.

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser