Jägare attackerad av vildsvin

Västervik (JJ) En jägare attackerades av vildsvin i tisdags kväll när han lämnade sitt vakpass i Yxnevik i Västrum. Vildsvinet rusade rätt på jägare som kastades omkull och slog huvudet i en sten, rapporterar Västervikstidningen.

Jägaren hade hört vildsvin under sittningen men inte sett något djur. När han klättrat ner för stegen hörde han återigen ljuden av ett vildsvin och lyste med sin ficklampa mot ett buskage.

Ett större vildsvin dök då upp från buskarna och sprang rätt mot jägaren som knuffades omkull och olyckigtvis föll så illa att huvudet slog i en sten. Mannen blödde ymnet och glasögonen gick sönder.

Jägaren berättar för Västervikstidningen att han äter blodförtunnande medicin och därför tyckte situationen kändes olustig när det började blöda så pass mycket från huvudet.

Jägaren klarade sig undan attacken med lindriga skador.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser