Jägare attackerad av vildsvin

Västervik (JJ) En jägare attackerades av vildsvin i tisdags kväll när han lämnade sitt vakpass i Yxnevik i Västrum. Vildsvinet rusade rätt på jägare som kastades omkull och slog huvudet i en sten, rapporterar Västervikstidningen.

Jägaren hade hört vildsvin under sittningen men inte sett något djur. När han klättrat ner för stegen hörde han återigen ljuden av ett vildsvin och lyste med sin ficklampa mot ett buskage.

Ett större vildsvin dök då upp från buskarna och sprang rätt mot jägaren som knuffades omkull och olyckigtvis föll så illa att huvudet slog i en sten. Mannen blödde ymnet och glasögonen gick sönder.

Jägaren berättar för Västervikstidningen att han äter blodförtunnande medicin och därför tyckte situationen kändes olustig när det började blöda så pass mycket från huvudet.

Jägaren klarade sig undan attacken med lindriga skador.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser