Jägare attackerad av björn

Bollnäs (JJ) Två jägare attackerades och skadades av en björn i Östansjös viltvårdsområde – utanför Kilafors i Bollnäs kommun nu på morgonen.

Enligt jaktledarens uppgifter till Hela Hälsningland, ska björnhundar fått upp en björn tidigt på morgonen som efter ett kortare drev skjutits när den passerade en väg. De två jägarna som sköt mot björnen gick efter skotten in i skogen efter björnen. De trodde den var död men när de kom fram rusade den upp och attackerade dem.

– Försteskyttens gevär ska då ha klickat och björnen hinner på honom och skadar honom i låret och ljumsken. Sedan hinner han även attackera andreskytten innan de fäller björnen för gott, säger ansvarig jaktledare till Hela Hälsingland.

Den jägare som skadades i lår och ljumske fördes med ambulans till Lasarettet i Gävle. Den andre jägare kunde vårdas för sina skador i Bollnäs. Ingen uppges ha fått livshotande skador.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser