Jägare attackerad av björn

Bollnäs (JJ) Två jägare attackerades och skadades av en björn i Östansjös viltvårdsområde – utanför Kilafors i Bollnäs kommun nu på morgonen.

Enligt jaktledarens uppgifter till Hela Hälsningland, ska björnhundar fått upp en björn tidigt på morgonen som efter ett kortare drev skjutits när den passerade en väg. De två jägarna som sköt mot björnen gick efter skotten in i skogen efter björnen. De trodde den var död men när de kom fram rusade den upp och attackerade dem.

– Försteskyttens gevär ska då ha klickat och björnen hinner på honom och skadar honom i låret och ljumsken. Sedan hinner han även attackera andreskytten innan de fäller björnen för gott, säger ansvarig jaktledare till Hela Hälsingland.

Den jägare som skadades i lår och ljumske fördes med ambulans till Lasarettet i Gävle. Den andre jägare kunde vårdas för sina skador i Bollnäs. Ingen uppges ha fått livshotande skador.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser