Jägare åtalas för grovt olaga hot

SJÖBO(JJ). En jägare i 60-årsåldern misstänks för att ha hotat att skjuta en annan jägare, detta ska ha skett i samband med en dispyt om jaktmarker. Nu åtalas jägaren för grovt olaga hot.

Det var i slutet av oktober förra året som tre polispatruller kallades ut till en ort utanför Sjöbo. Anledningen var att en jägare skulle ha siktat på en annan jägare, med ett laddat gevär, på nära håll.

Personen som anmälde brottet uppger i polisförhör att han var ute och jagade med sitt jaktlag under den aktuella dagen. När han gick för att hämta sina hundar var han noga med att gå runt den jaktmark som tillhör en annan person.

Ägaren till den mindre jaktmarken, en man i 60-årsåldern, ska då ha kommit fram och anklagat honom för att ha varit på hans mark.
Mannen i 60-årsåldern ska då ha varit hotfull och ska ha hotat att skjuta den andres hundar, för att sedan rikta sitt vapen mot bröstet och knäet på den andre mannen. 

Sedan ska 60-åringen ha tagit ur två skott ur vapnet och gett den andre mannen ett antal slag med sitt hopfällda vapen. 
Förhör har gjorts med flera vittnen och detta har styrkt misstankarna om grovt olaga hot. 

Den åtalade mannen förnekar dock brottet. Mannen menar att han är utsatt för en komplott. Vidare menar mannen att jaktlaget på den stora marken kör över och nonchalerar honom. 

Då mannen misstänkte att jaktlaget jagade på hans mark under den aktuella dagen så ställde han sig under en gran med kommunikationsradio för att kunna lyssna på lagets radiotrafik.
Han hade med sig ett gevär men uppger att han glömde ta med sig ammunition.

Mannen menar att det kom in en man på hans jaktmar och han medger att det uppstod en dispyt med denne man. Men han fönekar att han skulle ha siktat med sitt vapen mot den andre mannen, slagit eller hotat honom. 
Det här rapporterar Ystads Allehanda.
 

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser