Jägare åtalas för grovt jaktbrott

EDSBYN(JJ). En jägare i Edsbyn åtalas för grovt jaktbrott. Anledningen är ett dött lodjur som hittades för ett år sedan. Åklagaren menar att lodjuret hade fångats med en olaglig fälla.

Personen som använde den misstänkt olagliga fällan spårades upp av polisen. Mannen medger att fällan inte hade märkts enligt reglerna – men han nekar till grovt jaktbrott.
Det var hagelskott som hade dödat lodjuret.

Jägaren uppger att han jagade ett annat vilt. Och han säger att han släppte lodjuret ur fällan och att djuret sedan sprang i väg. 
Det här rapporterar tidningen Ljusnan.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser