Jägare åtalad för vållande till annans död

Sundsvall (JJ) I september förra året jagade tre män fågel i Ångermanland. De var färdiga för dagen och medan en av dem var inne i jaktstugan och lagade mat bestämde sig Sundsvallsbon för att skjuta några skott i rent träningssyfte.

 På stugans förstukvist hittade han ett han ett stöd för geväret. Han sköt samtidigt som den tredje mannen kom runt knuten. Kulan träffade i bröstet och mannen ska ha omkommit omedelbart.
– Skytten har berättat att han aldrig hann se kamraten, säger Börje Öhman, informationschef vid länspolismyndigheten i Västernorrland, till Dagbladet.
Den åtalade hade druckit några öl innan döds­olyckan, något som kan ha bidragit till den tragiska utgången. Jägaren, en Sundsvallsbo har åtalats för grovt vållande till annans död. Åklagaren anser att skytten borde ha tagit reda på var kamraten befann sig innan han sköt.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser