Jägare åtalad för vållande till annans död

Sundsvall (JJ) I september förra året jagade tre män fågel i Ångermanland. De var färdiga för dagen och medan en av dem var inne i jaktstugan och lagade mat bestämde sig Sundsvallsbon för att skjuta några skott i rent träningssyfte.

 På stugans förstukvist hittade han ett han ett stöd för geväret. Han sköt samtidigt som den tredje mannen kom runt knuten. Kulan träffade i bröstet och mannen ska ha omkommit omedelbart.
– Skytten har berättat att han aldrig hann se kamraten, säger Börje Öhman, informationschef vid länspolismyndigheten i Västernorrland, till Dagbladet.
Den åtalade hade druckit några öl innan döds­olyckan, något som kan ha bidragit till den tragiska utgången. Jägaren, en Sundsvallsbo har åtalats för grovt vållande till annans död. Åklagaren anser att skytten borde ha tagit reda på var kamraten befann sig innan han sköt.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser