Jägare anmälde sig själv

Siljansnäs (JJ) En jägare har själv anmält sig till polisen efter att av misstag skjutit en älg under rådjursjakt.

Jägaren var ute ensam för att jaga rådjur när han av misstag råkade skjuta en älg. Mannens jaktlag har bestämt att inte tillåta ensamjakt på älg och eftersom mannen sköt fel djur så ska polisen utreda händelsen.
Jaktlaget har kvar älgar på licensen men om man får ta den pinntjur som jägaren sköt är inte klarlagt. Polisen ska inom kort ge besked.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser