Jägare anhållen efter jaktbråk

Skellefteå (JJ) En äldre man greps på lördagsmorgonen norr om Byske, misstänkt för olaga hot. En mångårig tvist om älgjakt och markområden hade urartat och polisen tvingades ingripa.

En äldre man som äger mark inom ett älgskötselområde har försökt bryta ut marken, men inte fått det godkänt av länsstyrelsen. Mannen ville inte att någon skulle jaga på hans mark och på morgonen angrep han en av jägarna i jaktlaget.

– Det blev en fysisk konfrontation där han tar vapnet och säger ”det här kommer gå illa för dig”. Nu sitter han på polisstationen i Skellefteå, anhållen för olaga hot, säger Robert Öman, polisens ledningscentral.

Polisen gjorde även en prövning om han är lämplig att inneha vapen. Man kom fram till att han i nuläget inte är det och omhändertog mannens alla skjutvapen.

Den misstänkte mannen gick med laddad bössa mot en jägare i jaktlaget. Mannen ryckte till sig jägaren vapen, viftade med de båda skarpladdade vapnen och hotade jägaren.

Mannen greps senare av polisen misstänkt för olaga hot. Han anhölls senare av åklagare. Jaktlaget har tidigare anmält mannen för både olaga hot och jaktbrott. Jägaren bekräftar att detta är en konflikt som pågått i flera år.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser