Jagande naturfotograf ställer ut

Hällekis (JJ) Jan Lewenhaupt, Claestorp är en ivrig jägare men de senaste fyra åren har bössan fått ge vika för kameran. Nu ställer han ut sina djur och naturbilder på Hellekis Säteri på Kinnekulle.

De allra flesta bilderna tar Jan Lewenhaupt hemma på egendomen Claestorp, som har fina viltrika marker. Foto: Jan Lewenhaupt.

Lördagen den andra maj är det vernissage på Hellekis Säteri. Utställningen kommer finnas i växthuset som i många år också tjänat som galleri åt konstnärer och fotografer.

Jan Lewenhaupt som till vardags huserar på egendomen Claestorp i Sörmland kommer finnas på plats på vernissaget och ställer ut bilder på djur och natur, både från Sverige och från Afrika.

Inte bara den svenska faunan lockar. Foto: Jan Lewenhaupt.

Inte bara den svenska faunan lockar. Foto: Jan Lewenhaupt.

– Jag har fotograferat sedan jag var 15 år men det var först för drygt fyra år sedan som intresset blommade upp igen. Under en filminspelning bodde ett gäng filmare och stillbildsfotografer hos oss och efter att ha suttit och pratat med dem ett bra tag hade jag plötsligt köpt mig en modern professionell kamera.

Fotografen själv.

Fotografen själv.

Jan Lewenhaupt har läst all tillgänglig litteratur och gick fotokurser för att lära sig mer om digital fotografi, och sedan dess har kameran varit med på jakter och resor runt om i Sverige men även till Afrika.

Några rena jaktbilder är det dock inte tal om på utställningen. Istället visas stämningsfulla bilder upp på viltslag vi jägare känner till.

Utställningen kommer pågå under hela maj. För mer info besök säteriets hemsida.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser