Jagades av björn – räddade av jägare

Uppsala (JJ) Skogspromenaden slutade i skräck för ett par när en björn plötsligt började jaga dem.

Polisen i Uppsala fick skicka ut två jägare för att undsätta ett par som blivit jagade av en björn. (Foto: Roger C Åström)

Uppsalapolisen fick ett ett annorlunda uppdrag i de uppländska skogarna i närheten av Skekarsbo utanför Tärnsjö.

– Vi fick skicka ut två jägare dit efter samtal från ett par som blivit jagat av en björn i skogen.

De hade sökt skydd i någon form av skjul och kunde inte ta sig från platsen, säger Lars Eskhult, vakthavande befäl vid Uppsalapolisen.

När jägarna anlände till platsen kunde man snart hitta paret. Ingen av dem hade kommit till skada och den björn de blev jagade av hade försvunnit från platsen.

– Vi fick eskortera dem därifrån så att de kunde åka hem till Gävle där de kom ifrån, säger Lars Eskhult, till Uppsala Nya Tidning.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser