Jagade skabbräv – förföljdes av polishelikopter

Uddevalla (JJ) En jägare jagade i helgen en skabbräv i Groröd, utanför Uddevalla. Jakten resulterade i att jägaren förföljdes av polishelikopter innan händelsen kunde få sin förklaring.

En skabbrävsjakt resulterade i polishelikopterinsats. Foto: Gettyimages

Uddevallabor ringde under lördagen till polisen med uppgifter om en man beväpnad med gevär. En polishelikopter kallades in och förföljde mannens bil.

Någon fara för allmänheten fanns dock inte. När polisen kunde kontakta mannen visade det sig att det var en jägare som försökte skjuta en skabbräv som rörde sig inom ett inhägnat område i Groröd, strax utanför Uddevalla.

– Mannen har licens och befann sig på sina marker. Sedan följde polishelikoptern efter hans bil, som han hoppade in i. Det var nog därför många reagerade, när mannen körde tillbaka mot stan, berättar vakthavande befäl på polisens ledningscentral i Göteborg, Per Sahlgren för tidningen Bohusläningen.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser