Jagade skabbräv – förföljdes av polishelikopter

Uddevalla (JJ) En jägare jagade i helgen en skabbräv i Groröd, utanför Uddevalla. Jakten resulterade i att jägaren förföljdes av polishelikopter innan händelsen kunde få sin förklaring.

En skabbrävsjakt resulterade i polishelikopterinsats. Foto: Gettyimages

Uddevallabor ringde under lördagen till polisen med uppgifter om en man beväpnad med gevär. En polishelikopter kallades in och förföljde mannens bil.

Någon fara för allmänheten fanns dock inte. När polisen kunde kontakta mannen visade det sig att det var en jägare som försökte skjuta en skabbräv som rörde sig inom ett inhägnat område i Groröd, strax utanför Uddevalla.

– Mannen har licens och befann sig på sina marker. Sedan följde polishelikoptern efter hans bil, som han hoppade in i. Det var nog därför många reagerade, när mannen körde tillbaka mot stan, berättar vakthavande befäl på polisens ledningscentral i Göteborg, Per Sahlgren för tidningen Bohusläningen.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser