Ja till vargjakt i Ore

Rättvik (JJ) Länsstyrelsen i Dalarna anser att en närgången varg i Ore bör skjutas. Först ska man försöka skrämma vargen, om det inte lyckas ska den skjutas.

Samtidigt som länsstyrelsen föreslår Naturvårdsverket att vargen ska avlivas har man konstaterat ett nytt revirmarkerande vargpar mitt i Siljansringen.
I Furudalsreviret har fyra vargar spårats under de senaste veckorna.
Viltskadecenter ska spåra vargarna i trakterna kring Ore för att försöka utröna varför vargarna går så nära bebyggelsen. Efter kartläggningen av vargarnas beteende ska man försöka skrämma bort djuren. Om detta inte lyckas bör den individ som är mest närgången avlivas.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser