Ja till vargjakt i Dalarna och Gävleborg

Sundsvall (JJ) Nu hävs det tillfälliga stoppet för licensjakt på varg i Dalarnas och Gävleborgs län.

Detta sedan kammarrätten i Sundsvall i dag har prövat frågan och beslutat att ändra gårdagens stoppbeslut från förvaltningsrätten i Falun.

För närvarande finns därmed inga hinder mot att licensjakten på varg i Dalarna och Gävleborg drar i gång som planerat nu på lördag.

Jaktstopp råder tills vidare i övriga berörda län: Västmanland, Värmland och Örebro, skriver Dala Demokraten.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser