Ja till vargjakt

Karlstad (JJ) Efter att vargar i två vargrevir i Värmland skadat och dödat ett stort antal jakthundar under kort tid har Naturvårdsverket beslutat att tillåta skyddsjakt på två vargar i Jangen- och Gräsmarksreviret.

Naturvårdsverket skriver i beslutet som gäller under tiden från och med den 27 september 2007 till och med den 20 december 2007.
Länsstyrelsen meddelar när jakten får starta under denna period, vilket ska ske efter samråd med jaktutövarna. Jakten är tillåten under 14 dagar inräknat den dag jakten startar.
Jägareförbundets ordförande i Värmland, Lennart  Johannesson är belåten med Naturvårdsverkets beslut.
– Äntligen har myndigheten förstått de problem som finns i Värmland och den vanmakt de känner som lever med de stora rovdjuren och tidigare inte kunnat göra något åt situationen. Ett steg i rätt riktning anser Johannesson.

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser