Ja till vargjakt

Karlstad (JJ) Efter att vargar i två vargrevir i Värmland skadat och dödat ett stort antal jakthundar under kort tid har Naturvårdsverket beslutat att tillåta skyddsjakt på två vargar i Jangen- och Gräsmarksreviret.

Naturvårdsverket skriver i beslutet som gäller under tiden från och med den 27 september 2007 till och med den 20 december 2007.
Länsstyrelsen meddelar när jakten får starta under denna period, vilket ska ske efter samråd med jaktutövarna. Jakten är tillåten under 14 dagar inräknat den dag jakten startar.
Jägareförbundets ordförande i Värmland, Lennart  Johannesson är belåten med Naturvårdsverkets beslut.
– Äntligen har myndigheten förstått de problem som finns i Värmland och den vanmakt de känner som lever med de stora rovdjuren och tidigare inte kunnat göra något åt situationen. Ett steg i rätt riktning anser Johannesson.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser