Ja till vargfritt Härjedalen!

SVEG(JJ). Kommunstyrelsen i Härjedalen röstade i onsdags ja till ett medborgarförslag om att inte tillåta vargar i kommunen. – Det är bara att konstatera att det inte går att kombinera förekomst av varg med rennäring och fäbodbruk, säger Anders Häggkvist, C, som stödjer förslaget, till Länstidningen i Östersund.

Det var efter en votering i kommunstyrelsen som ärendet avgjordes. Det var sju ledamöter som röstade för förslaget och fyra var emot.
Ärendet kommer dock att gå vidare till kommunfullmäktige som tar upp detta den 9 februari för ett avgörande.

Det aktuella medborgarförslaget fick avslag när det var på kommunledningsutskottet förra månaden, bland annat med hänvisning till ett liknande fall i Nordanstigs kommun. 
Gottfrid Jonsson, S, är emot förslaget – han menar att detta inte är någon kommunal fråga. 
Och han pekar på vikten av att eventuella problem med varg får en snabb lösning  och att beslut helst tas vid länsstyrelsen.
Det här rapporterar Länstidningen.

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser