Ja till skyddsjakt på lo och älg

Arjeplog (JJ) Länsstyrelsen i Norrbotten har gett Luokta-Mavas sameby tillstånd att bedriva skyddsjakt på ett lodjur som befinner sig i renskötselområdet.

Tillståndet gäller från den 10 till den 20 mars, och gäller enbart det lodjur som uppehåller sig i renhjorden. Skyddsjakten får bedrivas mellan klockan 06.00 och 21.00 och med hjälp av lampa, skriver länsstyrelsen i beslutet.

Arjeplogs allmänning vill bedriva skyddsjakt på 30 älgar för att minska betestrycket som orsakas av vandringsälgar, men får nöja sig med sex älgkalvar efter beslut av länsstyrelsen i Norrbotten, skriver Piteå-Tidningen..

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser