Ja till skyddsjakt på bäver

Hällefors (JJ) Länsstyrelsen i Örebro har beviljat skyddsjakt på bävrar i Hällefors kommun. I första hand är det bäverungar som ska avlivas.

Det är en fastighetsägare som bor i Hällefors kommun som har ansökt om skyddsjakt eftersom dammbygget hotar översvämma en granskog och även hota att översvämma en väg.

Länsstyrelsen delar bedömningen om riskerna med skador på skog och väg om bäverdammen fullbordas och ger fastighetsägaren tillstånd att avliva bävrar. Högst två bävrar får avlivas och skyddsjakten ska inriktas på att i första hand avliva ungar, därefter vuxna individer.

Tidigare försök att skjuta bävrarna under jaktsäsongen har misslyckats. Enligt jaktförordningen är jakttiden för bäver den 1 oktober till 10 maj. Nu ges ett särskilt jakttillstånd fram till ordinarie jakttid fram till och med den 30 september.

AKTUELLT

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Annonser