Ja till skyddsjakt på bäver

Skövde (JJ) Miljö Avfallshantering Östra Skaraborg har fått rätt att skjuta av fem bävrar som ställt till problem vid Risängens avfallsanläggning i Skövde. Bävrarna har byggt dämmen i Svesån i närheten vilket orsakat problem.

Fem bävrar ska skjutas för att minska problem vid Risängens avfallsanläggning i Skövde

Risängens lakvattendammar är uppbyggda med vallar för att vattnet inte ska svämma över. Vallarna riskerar att undermineras om Svesån stiger för mycket.

– Eftersom bävrarna byggt dämmen i ån så ligger vattennivån en bit över normalvattennivån, vilket skulle kunna ställa till problem vid ett kraftigt regn, säger miljöingenjör Ylva Sandqvist. Dessutom fäller bävrarna träd som fallit över staketet in till avfallsanläggningen.

Nu planerar man skjuta fem bävrar och riva bäverdammarna, uppger Skövde Nyheter

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser