Ja till skyddsjakt på bäver

Skövde (JJ) Miljö Avfallshantering Östra Skaraborg har fått rätt att skjuta av fem bävrar som ställt till problem vid Risängens avfallsanläggning i Skövde. Bävrarna har byggt dämmen i Svesån i närheten vilket orsakat problem.

Fem bävrar ska skjutas för att minska problem vid Risängens avfallsanläggning i Skövde

Risängens lakvattendammar är uppbyggda med vallar för att vattnet inte ska svämma över. Vallarna riskerar att undermineras om Svesån stiger för mycket.

– Eftersom bävrarna byggt dämmen i ån så ligger vattennivån en bit över normalvattennivån, vilket skulle kunna ställa till problem vid ett kraftigt regn, säger miljöingenjör Ylva Sandqvist. Dessutom fäller bävrarna träd som fallit över staketet in till avfallsanläggningen.

Nu planerar man skjuta fem bävrar och riva bäverdammarna, uppger Skövde Nyheter

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser