Ja till skyddsjakt på bäver

Skövde (JJ) Miljö Avfallshantering Östra Skaraborg har fått rätt att skjuta av fem bävrar som ställt till problem vid Risängens avfallsanläggning i Skövde. Bävrarna har byggt dämmen i Svesån i närheten vilket orsakat problem.

Fem bävrar ska skjutas för att minska problem vid Risängens avfallsanläggning i Skövde

Risängens lakvattendammar är uppbyggda med vallar för att vattnet inte ska svämma över. Vallarna riskerar att undermineras om Svesån stiger för mycket.

– Eftersom bävrarna byggt dämmen i ån så ligger vattennivån en bit över normalvattennivån, vilket skulle kunna ställa till problem vid ett kraftigt regn, säger miljöingenjör Ylva Sandqvist. Dessutom fäller bävrarna träd som fallit över staketet in till avfallsanläggningen.

Nu planerar man skjuta fem bävrar och riva bäverdammarna, uppger Skövde Nyheter

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser